تور | اخبار گردشگری

مطالب توریستی ، مطالب گردشگری ، لیست هتل ها ، قیمت تورها ، اطلاعات کشور ها ، معرفی جاذبه های گردشگری

تور | اخبار گردشگری

مطالب توریستی ، مطالب گردشگری ، لیست هتل ها ، قیمت تورها ، اطلاعات کشور ها ، معرفی جاذبه های گردشگری

مطالبی که همه باید درباره ایا صوفیه بدانند (بخش اول )

جواهر خیره کننده دوران بیزانس، مایملک باارزش امپراطوری ها، ساختمانی که به قدری زیباست که تبدیل به یک نمونه و الگو برای سازه های دیگر استانبول شده است که البته  هیچیک تا این اندازه باشکوه نیستند. دانستن درباره تاریخ آن، مقاصدی که برای آنها مورد استفاده قرار گرفته است، مولفه های مختلف معماری که در آن مورد استفاده قرار گرفته اند، و سرنوشت آن همه و همه مسائلی هستند که دانستن آنها بسیار دشوار است. قطعا دانستن همه این اطلاعات قبل از سفر به تور استانبول بسیار مفید خواهد بود .


بررسی ایا صوفیه در تور استانبول :

ایاصوفیه یک کلیساست که بعدا به مسجد تبدیل شد و سپس به موزه تغییر یافت و در استانبول ترکیه واقع شده است. بدون شک این مکان زیبا پر بازدید ترین مکان دیدنی تور استانبول است.  لازم به ذکر است که در طولل تاریخ حوادث بیشماری در این بنا رخ داده اند که موجب شده اند امروزه این بنا یکی از زیباترین و بدیع ترین نمونهه های هنری و معماری دو فرهنگ بسیار متفاوت مسیحیان و مسلمانان به شمار بیاید.

تور استانبول ایاصوفیه


حاجیا صوفیه چه معنایی دارد؟

ایا صوفیه به معنای "قدیس صوفیا" است. البته صوفیا یک اسم نظیر صوفی نیست بلکه این کلمه در زبان یونانی به معنای "دانایی و خرد" است.

به عبارت دیگر می توان معنای آن، "کلیسای دانای مقدس" است که به مسیح به عنوان دومین عنصر تثلیث مقدس اختصاص داده شده است.

در زبان ترکی استانبول با نام "ایاصوفیا" شناخته می شود.



بخشی از تاریخچه

بنایی ایاصوفیه تور استانبول که امروز می بینیم در حقیقت سومین کلیساست. گرچه لازم به ذکر است که هر سه کلیسا درست در همین نقطه استانبول واقع شده اند. اگر با تور استانبول به ترکیه میروید ، حتما به این مکان تاریخی سر بزنید .

به نظر می رسد اولین حاجیا صوفیه ترکیه به فرمان "کنستانتین اول"، اولین امپراطور مسیحی روم (همان امپراطوری که طاق نصرتی در مجاورت کلوسئوم به آن اختصاص داده شده) ساخته شده است.

در دوران امپراطوری روم شرقی، ایا صوفیه کلیسای اصلی و جامع روم و مرکز مسیحیت در شهر استانبول که  در آن زمان تحت عنوان "کنستانتینوپل" شناخته می شد و واتیکان زمان خودش به شمار می رفت، بود.

در فوریه سال ۳۶۰ در دوران فرمانروایی پسر کنستانتین که کنستانتین دوم نام داشت افتتاح شد.

سال ها سپری شدند و این کلیسای اول در جریان جنگ ها نابود شد. کلیسای دوم استانبول به فرمان امپراطور تئودوسیوس دوم ساخته شد و در اکتبر سال ۴۱۵ افتتاح شد. این کلیسا نیز در جنگی دیگر در سال ۵۳۲ تخریب شد.

هنوز بقایای اندکی از کلیسای دوم را در بخش غربی ایاصوفیه و در نزدیکی ورودی امروزی می توان دید.  

امپراطور جاستینین اول تصمیم گرفت که با کمک یک فیزیکدان اهل میلتوس به نام آیزیدور و یک ریاضیدان اهل ترالس به نام آنتمیوس به عنوان معماران، یک کلیسای جدید، بزرگتر و تاثیرگذارتر از دو کلیسای قبلی بنا کند.

مصالح قیمتی و ارزشمند بسیاری از سرتاسر امپراطوری جمع آوری شدند و به این مکان آورده شدند. در این میان به تعدادی ستون اشاره کرد که از معبد آرتمیس در ایفسوس به این مکان آورده شدند و همچنین یک گنبد بسیار بزرگ که برای قرار گرفتن روی این ستون ها در نظر گرفته شده بود.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.